Mindfulness en Meditatie

Mindfulness en Meditatie

Hoe ga je om met alle emoties rondom kanker?

Mindfulness kan je daarmee helpen! Amarant is er voor mensen die kanker hebben of hebben gehad, en voor de mensen in hun omgeving. Gun jezelf wat meer kalmte en leer echt tot rust te komen. Hervind de balans met mindfulness.

 

Emoties door kanker

Als jij of een dierbare te maken krijgt met kanker, kunnen gevoelens je overvallen. Voel je je weleens somber, moe of angstig? Of merk je dat je niet echt meer tot rust komt?

 

Mindfulness en meditatie

Wil je meer grip op je leven en je emoties hebben? Kom tot rust met ontspanningsoefening en geleide meditaties, ervaar de kracht van visualiseren en ontwikkel aandacht voor je zintuiglijke waarnemingen. Zo leer je vrijer om te gaan met emoties.

 

 

Voor wie?

De bijeenkomsten zijn er voor jou, als je wordt geconfronteerd met de emotionele gevolgen van kanker bij jezelf of bij iemand om wie je geeft.

 

En als je het druk hebt?

Misschien is er veel gaande in je leven. Heb je dan wel tijd voor ontspanningsoefeningen? Wees gerust, één van de oefeningen die je leert, duurt maar drie minuten. Ideaal dus om even tussendoor te doen!

 

Mindfulness, mediteren… Kan ik dat wel?

Ja! Deze bijeenkomsten zijn geschikt voor iedereen. Je voert de oefeningen uit in een houding die je zelf prettig vindt. Dat kan zittend op een stoel of liggend op een mat zijn. Ben je liever wat actiever? Dan is de loopmeditatie of het mindful tekenen misschien meer iets voor jou. Probeer het uit!

 

Onzekerheid

Wat je voelt als je met kanker te maken krijgt, verschilt van persoon tot persoon. En van moment tot moment. Soms kunnen die gevoelens heel hevig zijn. Je hebt geen idee hoe het verder zal gaan. En zelfs als de ziekte weg is, weet je niet of dat zo blijft. Dat is een onzekere situatie, die heel beangstigend kan zijn.

 

Terug in balans

Misschien word je soms door emotie overvallen. Of lig je er wakker van. Dan is het fijn als je daar een antwoord op hebt. Zodat jij de leiding hebt, en niet je emoties. Met meditatie en mindfulness leer je hoe je dat kunt doen. Zonder oordeel ervaren wat er gaande is. Loslaten door aandacht te geven.